Del 1 av Snabbschacks-KM

Första delen av Snabbschacks-KM har spelats och 5 spelare ställde upp. Det beslutades att spelas dubbelrondigt med tiden 10m+5s/drag. Halvvägs leder Henrik Bödeln Karlsson på 3,5p skuggad av Peter Karlsson på 3p och Daniel på 2,5p. Det märktes att vissa längtat efter att få spela schack igen i rond 1 så spelade Janne och Istvan med sådan fart att Daniel frågade om det var blixt. Janne drog lite för fort och tappade pjäs och fick till slut ge upp med nästan 11 minuter på klockan, sånt som händer när man har schack-abstinens. Bödeln å andra sidan hade flytet med sig, pressad av Daniel (blev remi) förlorad mot Peter efter 5-6 drag (vände till vinst) samt pjäs under mot Istvan + dålig ställning (vände till vinst). 
Nästa del spelas sålunda med omvända färger den 16:e oktober.

Lars Andersson