Solveigs Minne 2017

Skärmavbild 2017-02-14 kl. 08.49.17

Rond 1

Daniel offrade pjäs i ett franskt parti för två centrumbönder. Det såg lovande ut men ett remianbud ändade bataljen. Håkan tog en liten skalp i och med segern över Bödeln. Eero hade minst lika spel mot mig när han förlorade en löpare i en simpel fälla. Slutligen har jag för mig att Peter slog Istvan…

Rond 2

I mitt parti blev det rockad åt olika håll – Peter lyckades inte skapa spel mot min kung utan det blev istället hans som hamnade i blåsväder. Föreställningen avslutades med ett simpelt kvalitetsoffer och Peter gav upp inför förestående matt. Eero stretade emot länge mot starke Ivar men tvingades till slut kapitulera. I skrivande stund vet jag inte hur partiet mellan Håkan och István slutade men Håkan spelade hursomhelst en rad kluriga drag. Här är inledningen på partiet:

Håkan – István: 1.e4 e5 2.Lc4 Sf6 3.Sc3 Sc6 4.Sf3 Sxe4 5.Lxf7+ Kxf7 6.Sxe4 d5 7.Sfg5+ Här satt jag bredvid och trodde att Håkan gjort bort sig men troligtvis är det någon slags teorivariant. 7…Kg8 8.Df3 Matthot på f7. 8…De7 9.Db3 Sd4 10.Dxd5+ Le6 11.Sxe6 Dxe6 12.Dxe6+ Sxe6 Håkan har en sund merbonde. Ett mycket intressant parti så länge jag följde det.

Rond 3

Bödeln verkade stå bra större delen av partiet mot Eero som, trots idogt kämpande, slutligen tvingades ge upp. Partiet mellan Peter och Håkan var riktigt underhållande. De spelade skarpt men när Peter i mittspelet lyckades pressa ned bägge centrumbönderna till d6 och e6 samtidigt som det uppstod gaffelhot på kung och dam så fanns det inga försvarsresurser. Håkan gav strax upp samt arkiverade partiet på ett sätt som jag sett honom göra förut: knycklade ihop protokollet till en boll. Jag tror vi kan gissa var det hamnade i slutändan. I partiet mot mig gjorde Ivar ett misstag redan i öppningen och fick lida för det resten av partiet. Bra försvarat hela partiet men till slut var det bara att erkänna sig besegrad.